Hva er en ungheststasjon?

I samarbeid med Landslaget for nordlandshest/lyngshest har NSNL ungheststasjon for hingster inntil 3 år. Her kan oppdretterne ha hingstene og frigjøre plass til nye oppdrett. Et annet viktig mål med stasjonen er å sikre god grunnutdanning på hingstene for å gi gode bruksdyr, samt at flere blir stilt som 3 - åringer.

​Hestene går på utedrift, men håndteres daglig av de ansatte og trenes tilpasset alder. 3-åringene skal være klar til å vise tømmekjøringsprøve på utstillingen.

Vi har inntak i ungheststasjonen flere ganger i året, men 3 åringer som skal vises på utstilling våren de er 3 år må komme til stasjonen senest til jul året de enda er 2 år. Dette for å sikre at treningen av dem frem mot utstillingen blir best mulig.

Har du en unghingst du ønsker plass til? Ta kontakt på post@nsnl.no

 

Avvir3_500x333

Olsborgs Avvir

Avvir ble født 20.mai 2017. På grunn av forventet fødsel rundt hingsteutstillingen ved senteret, ble Sofie flyttet til Stall Liland i slutten av mars for å slå seg til ro der før fødselen. Avvir lot imidlertid vente på seg, men så dagens lys etter noen dager med litt varmere vær. 
​Det ble arrangert navnekonkurranse og hans navn ble foreslått av Ingeborg Foshaug. Navnet er samisk og betyr oppmerksomhet, noe han absolutt har fått. Ved utstillingen i september 2017 ble han dagens unghest.

Født : 2017
Far: Karlstad Sinus
Mor: Gudmundgaards Sofie
Oppdretter/eier: Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest.

 

 

Eros_1983x2975

Svartfoss Eros

Eros kom til stasjonen rett før jul i 2017, ute på tur i den store verden for første gang. Dette har han tatt med stor ro og har funnet seg godt tilrette sammen med de andre lekekameratene.

Født: 2017
Far:Oksnes Klint
Mor: Bunes Pippi

Oppdretter/eier: May-Helen Vangen

 

 

eine_500x750

Eine

Eine er halvbror til Avvir og flyttet hit fra Senja vidergående skole i desember 2017. 


Født: 2017
Far: Karlstad Sinus
Mor: Reisa Bjørk

​Oppdretter/eier: Senja VIderegående skole